Vuxna - så funkar dom!

Yrsa, Meriem och Josef går i samma klass, men bor på varsin sida centrum. Tillsammans bestämmer de sig för att jämna ut oddsen. De börjar ett forskningsarbete där de försöker förstå hur vuxna fungerar och hur man kan hantera dem. Hur får man glass lättast? Vad gör man med en förälder som bara gråter? Hur undviker man utskällningar? Hur får man vuxna att lämna en ifred? Och hur får man dem att lägga märka till en? Sina resultat samlar de på en blogg: Vuxna – så funkar dom! Den perfekta guiden.

Manus och regi: Anna Mannerheim

Skådespelare: Nadja Franke, Danny Eriksson och Annikki Wahlöö

Titta! Hon har till och med lånat en bok om hur hon ska hantera mig? ”Våra barn. Handbok för föräldrar!” Är det inte orättvist? Som om de inte redan hade övertaget! De har instruktionsböcker också!

Via humorn undersöker vi relationer mellan barn och vuxna, makt och ansvar. Vi vill skapa möjlighet till igenkännande och ifrågasättande av strukturer och beteenden och väcka barns uppmärksamhet på sina egna rättigheter. I samband med föreställningen får ni en genomarbetat lärarhandledning med övningar och det finns möjlighet att följa upp med en workshop.

För låg och mellanstadiet

Boka nu!

Tel. 08-665 80 18

 cirkustigerbrand@telia.com

Med stöd från Stockholms läns landsting, Stockholms stad och Svenska författarfonden