Framtiden

En föreställning som i dramats och lekens form låter eleverna diskutera och debattera frågor som rör framtiden

KlICKA HÄR FÖR 2 MINUTERS TRAILER - FRAMTIDEN

Dagens ungdomsgeneration är den mest välutbildade och mest beresta. De är bäst orienterade i den nya tekniken och är överlägsna vad gäller sociala medier och nya sätt att kommunicera. Ändå visar det sig att det som idag oroar unga mest är framtiden.

Att ha någonstans att bo, att lyckas hitta ett jobb, AI, klimatförändringar...

Det hela börjar som en traditionell föreläsning med framtidsvisionären Ida och utvecklas till en spännande humoristisk rättegång med en domare, en åklagare, en anklagad- där ungdomarna deltar som jury, vittnen och försvarare.

Varje föreställning är unik tack vare publikens deltagande. Frågor som behandlas är teknik och ekologisk hållbarhet, miljö och humanism m.m. Kort sagt allt som berör de ungas framtid.

Föreställningen tar vara på de ungas förmåga att uttrycka sig i tal, pröva åsikter och ta ställning till frågor som berör samhället och vårt sätt att leva. Den uppmuntrar till argumentation utifrån fakta, värderingar och olika perspektiv, samt ett reflekterande över mänskliga rättigheter, demokratiska värden och beslutsprocesser.

Cirkus Tigerbrand har mer än 25 års erfarenhet av undersökande och uppsökande teater ur ett barn- och ungdomsperspektiv.

Spelas för årskurs sju och äldre i hela landet på turné.

Regi och manus: Patrik Franke

I rollerna: Miriam Forsberg, Danny Eriksson och Nadja Franke

Scenografi och kostym: Maria Stiernborg

Med stöd av Stockholms läns landsting