Lägret

barndomen drabbar oss alla

Det är sommarlov och solen skiner. Barnen anländer i bussar och väntar med små koffertar i händerna och namnskyltar om halsen.

De vuxna, i clownkläder, tar emot och tar ifrån dem alla tillhörigheter, deras namn, rakar av dem håret och ger dem nummer.

Ovanför ingången står det "Kärleken besegrar alla".

Hur är det egentligen att bli vuxen? Vad måste man försaka för att passa in och vad är priset man måste betala?

Utgångspunkten är den danska prisbelönta och omdiskuterade allåldersboken Lägret . Boken, av Oscar K. med suggestiva illustrationer av Dorte Karrebæk, framställer barndomen som en plats som styrs av auktoritära vuxna. Av kärlek ska barnen formas och anpassas till de regler de vuxna sätter upp.

Lägret är ett interaktivt spel där publik och skådespelare deltar tillsammans och synliggör maktförhållandet mellan barn och vuxna. I en interaktiv miljö uppmuntras deltagaren att reflektera kring sin egen övergång till vuxenlivet. Vad måste försakas för att passa in och till vilket pris?

Lägret är ett interaktivt spel där publik och skådespelare deltar tillsammans och synliggör maktförhållandet mellan barn och vuxna. I en interaktiv miljö uppmuntras deltagaren att reflektera kring sin egen övergång till vuxenlivet. Vad måste försakas för att passa in och till vilket pris? Lägret fungerar utmärkt som ett Skapande Skola-projekt med studiematerial som fördjupning.

Kontakta oss för mer information och bokningar. Max 2 klasser per tillfälle.

Under våren 2014 gästspel på Inkonst i Malmö och på SITE vid telefonplan i Stockholm.

Med stöd av Kulturförvaltningen i Stockholm och Idéer för livet.

Regi, scenografi och sceniskt koncept:Patrik Franke och Maria Stiernborg

Medverkande:Danny Eriksson, Nadja Franke och Kajsa Wadhia

Foto: Maria Stiernborg